Vi som driver Kennel Sortsnute er Hilde S. Hauge og Jarle Hauge. To hundeglade mennesker som har lang erfaring med rasen og hundehold generelt.

Hilde arbeider til daglig som helse og omsorgsfaglig rådgiver og beredskapsleder for Haugesund kommune.

Jarle arbeider som sjefsingeniør ved Kystverket Vest.

Hilde har vært en hundevenn siden oppveksten, vokst opp med mange forskjellige raser som vorster, cocker spaniel, schnauzer og cairn terrier, Jarle vokste opp på en liten gård som av en eller annen merkelig grunn var en gård uten hund !

Etter vi sammen hadde etablert familie fikk vi vår første hund sammen i 2002. Da var våre 3 barn blitt 6, 10 og 12 år.
Når vi skulle velge rase var det for oss ingen tvil. Vi ville ha en HUND ( les Schnauzer ) !

En hund som var barnekjær, familiekjær, lojal, ikke for stor og i hverfall ikke for liten, livlig, rolig og ikke minst TØFF. Da var det ikke vanskelig å finne ut hva vi ville ha. Vi gikk for ei skikkelig bartejente, Schnauzeren Kita ( salt/pepper) kom til oss høsten 2002 og vi har aldri angret på valget vårt.

Etter hvert som ungene flyttet ut har det blitt ett generasjonsskifte i schnauzertsispa vår. Kita døde i 2014, og da var det på forhånd avklart at vi skulle ha ny hund når hun fallt fra. Dermed fikk vi en ny Kita ( Dolma Ling`s Evita ) i hus, denne gangen en sort schnauzer. Kita fikk høsten 2016 sitt første valpekull. Vi beholdt en av tispene i dette kullet, det er vår andre hund Sortsnute`s Blacky.